Novi Audi Q2: #Untaggable ili #Taggable?

Marko ĆaćićVozili smo

U srijedu 21. prosinca, dana poznatijeg kao onog koji traje kraće nego božićni kolači, imali smo priliku isprobati novi Audi Q2. Za početak bi trebali definirati kategoriju vozila, no kako to do sada nikome nije uspjelo, ostavit ćemo taj zadatak za kraj.

img_1489

Foto: Krešimir Lovrić

Performanse

Na test smo dobili Q2 s 1.6 litrenim TDI motorom koji broji 116 konjskih snaga. Iako ovo ne zvuči puno, dovoljno je za sve zadaće koje smo mu zadali, a to uključuje i penjanje Medvednicom do Sljemena (za skijanje bi nam ipak trebao Quattro pogon). Ubrzanje od 0-100km/h je sasvim solidnih 10,3 sekundi a maksimalna brzina 190km/h. Prosječnu potrošnju ne možemo točno odrediti zbog različitih stilova vožnji u kojima smo ga isprobali, no deklarirana potrošnja iznosi od 4,6 do 4,4 litre na 100km. Vjerujemo da bi se moglo doći blizu te brojke ako ste nježniji na gasu, uz pravovremeno mijenjanje brzina i automatsku start-stop funkciju.

img_1370

Foto: Miro Blažević

Eksterijer

Naš primjerak je u Tango crvenoj metalik boji. Eksterijer je već dobro poznati Audijev dizajn za Q seriju automobila, ovog puta uz manje preinake i nešto agresivniji prednji dio automobila. Donji dio karoserije je kontrastno lakiran kako bi se naglasile njegove off-road sposobnosti. Nažalost, kod nekih sitnica se više pazilo na vizualnu privlačnost nego na njihovu korisnu stranu. Prednja dnevna i zadnja svjetla su LED, kao i dinamički pokazivači smjera. Sve u svemu atraktivan i moderan dizajn.

Foto: Marko Ćaćić

Interijer

Unutrašnjost našeg vozila je u kombinaciji sive i crne boje. Tipke su logično raspoređene i uz malo vježbe se lako upravlja s ugrađenim računalima. Ekran od 7″ je zadovoljavajuć za ovu klasu vozila, isto kao i svi dodatni gadgeti poput USB utora, AUX porta i različitih unutrašnjih svjetala. Vozač i suvozač imaju sasvim dovoljno prostora za ugodno putovanje, a na stražnjim sjedalima bi probleme eventualno imali značajno viši ljudi. Prtljažnik nudi čak 405 litara prostora, a uz sklopljena zadnja sjedala i do 1,050 litara.

Foto: Marko Ćaćić

Dodatne funkcije

Od zanimljivih dodataka koje nudi Q2, valja spomenuti Adaptive Cruise Control koji samostalno održava razmak između vozila pri brzinama od 30-200km/h. Audi Active Lane Assist, koji uz pomoć kamere prati oznake na cesti, pokušava vas držati u sredini trake tako što vas upozori vibriranjem volana ili samim skretanjem da ostanete u traci. Tu je i Audi pre sense koji u slučaju opasnosti od sudara s autom ispred najprije upozorava vozača, a u slučaju velike šanse za sudarom i automatski koči. Ove funkcije najbolje su se pokazale na autocesti, gdje su radile bez greške i zapravo je to jedino mjesto gdje bi ih trebali koristiti. Sustav automatskog kočenja srećom nismo isprobali.

img_1761

Foto: Krešimir Lovrić

Iz perspektive vozača

Sama vožnja je udobna, lagano se naviknuti na način kako automobil diše. Razna pomagala zaista i pomažu vozaču kod vožnje kao npr. senzori parkiranja no najveća zamjerka pada na nešto lošiju vidljivost kod manevriranja i mrtvih kuteva kojih je nešto više nego kod proječnog automobila zbog specifičnog dizajna i nešto nižih prozora.

img_1503

Foto: Krešimir Lovrić

Zaključak

Audi Q2 je odličan automobil za osobe kojima je bitnije nešto veće vozilo no opet ne full-time terenac ili posebno veliki i teški automobil. Što se kategorije tiče i je li to sedan, hatchback, SUV ili coupe… neka ostane kao misterij Čudovišta iz (Ingolstadta) Loch Nessa.


Cijene kreću od 194.497,71kn za osnovni model, model s opremom kakvog smo imali na testu je 275.125,50kn, a za više informacija posjetite službenu stranicu ili najbliži Audi salon. Mi se zahvaljujemo ekipi iz Porsche Inter Auto Hrvatske koji su nam ustupili vozilo na test.