Porsche Istra Driving Experience 2018

Marko ĆaćićAutomobili, Vozili smo

U petak smo imali priliku družiti se sa širokim spektrom Porsche automobila u Porsche Istra Driving Experienceu. Dan smo započeli kod domaćina Porsche Istra gdje nam je uz grickalice servirano i tri stranice ugovora (prokleti GDPR…) pa smo se nakon kratkih uputa zaputili u naše automobile.
Prvo nas je dočekao Boxster GTS s kojim smo krenuli u avanturu spuštenog krova te ga iskusili na gradskim, lokalnim cestama i na autocesti. Boxster je idealna vozilica za ljude koji žele manji sportski auto s vjetrom u kosi. Nakon njega prelazimo u 911 Carreru GTS za koju odmah možemo utvrditi da je značajno veća od Boxstera (nudi i 2+2 konfiguraciju sjedala gdje su zadnja sjedala zgodna za odlaganje prtljage).
Malo kasnije konačno sjedamo i za vozačko mjesto u 911 Carreri 4S. Kako nemamo previše vozačkog iskustva sa snažnijim automobilima, krenuli smo lagano a pogodio nas je i dio rute u kojem su automobili išli nešto sporije kako bi se ulovile bolje fotografije pa smo uživali u laganoj vožnji i pogledu na prelijepe pejzaže Istre. Nešto dulju stanku imali smo na Streljani Alpina gdje su sudionici mogli isprobati svoje sposobnosti gađanja glinenih golubova (mi naravno nismo sudjelovali kako bi i ostali imali šanse za prvo mjesto).
Na povratak krećemo opet na vozačkom mjestu, ovog puta za volanom novog Cayenne Turba. Malo je reći da nas je iznenadio kada smo prvi puta stisnuli papučicu gasa do kraja jer za jedan SUV stvarno nismo očekivali osjećaj najbolje opisan kao dizanje želudca. Vidljivost je nešto lošija što je očekivano u ovom segmentu vozila pa bi se za preciznije manevre trebalo oslanjati na ugrađene senzore i kamere. Nakon ručka i vožnje dalje u Cayenneu, sjedamo pak na suvozačko mjesto Macan GTS-a. Kako smo maloprije iskusili 560 konjskih snaga, imali smo osjećaj da nam nešto fali u 360 KS snažnom Macanu. No nismo se previše žalili, 360 KS je i dalje sasvim dovoljno za sve zadatke koje zadate svom Macanu a odlikuje se i nešto snažnijim zvukom motora u kabini.
Nakon njega, prešli smo u novu Panameru Turbo S E-Hybrid koja nas je iznenadila interijerom (kombinacija drvo i koža) a i snagom na autocesti. Malo prije kraja naše avanture svratili smo i na karting, a posljednja 2 kilometra do Porsche Istre proveli smo za volanom 911 Turbo S-a kojeg nismo previše iskusili (ali se nismo ni žaliti provodeći vrijeme u gradskoj vožnji).
 
Veliko hvala Porsche Inter Auto Hrvatska što su nas pozvali na event i što smo imali priliku iskusiti brza kolica na različitim terenima i uvjetima. Nadamo se da se vidimo i sljedeće godine!